Tips voor veilig eten bereiden en bewaren

Categorie Voeding
Gepubliceerd 13 februari 2023

Met deze 5 tips bereid en bewaar je eten veilig tijdens de kraamweek:

  1. Was je handen, keukengerei en snijplanken altijd grondig. Verschoon vaatdoekjes elke dag.
  2. Was groente en fruit onder stromend water.
  3. Zorg dat bereid eten niet in contact komt met producten die nog rauw zijn. En gebruik apart keukengerei voor gaar en rauw vlees of rauwe vis.
  4. Verhit eten door en door om bacteriën en virussen te doden. Schep eten in de magnetron regelmatig om, om de hitte goed te verdelen.
  5. Zet de koelkast op 4 °C. Eten blijft dan langer goed en bacteriën krijgen nauwelijks een kans.

Meer over veilig koelen en bewaren lees je op deze pagina van het Voedingscentrum.

Ook interessant!

Welke melk is geschikt voor baby’s tot 6 maanden?

Naast koemelk kun je in de winkel ook steeds meer melk van andere dieren kopen. Denk aan geitenmelk, paarden- en schapenmelk. Ook zijn er steeds meer plantaardige alternatieven van bijvoorbeeld […] Lees meer

Lood in kraanwater is soms te hoog 

Uit het onderzoek ‘Loodinname via kraanwater’ van het RIVM blijkt dat mensen via kraanwater soms teveel lood binnenkrijgen. Bijna al het kraanwater in Nederland is veilig om te drinken. Maar […] Lees meer

Voedingscentrum heeft nieuwe app: ZwangerHap

Speciaal voor zwangere vrouwen heeft het Voedingscentrum een nieuwe app ontwikkeld: ZwangerHap. In deze gratis app kunnen zwangere vrouwen en hun partners snel en makkelijk opzoeken of ze een product […] Lees meer

Baby Brezza flesvoeding apparaat

Wellicht zijn jullie het apparaat al bij een gezin tegengekomen: de Baby Brezza Formula Pro. Een apparaat waarmee je met één druk op de knop een fles klaar maakt. Het […] Lees meer