Wellicht zijn jullie het apparaat al bij een gezin tegengekomen: de Baby Brezza Formula Pro. Een apparaat waarmee je met één druk op de knop een fles klaar maakt. Het flesvoeding apparaat is vergelijkbaar met een Senseo koffiezetapparaat. Het bespaart tijd en een ander voordeel van deze bereiding van flesvoeding is dat bij het mengen van de poeder en het water geen luchtbelletjes en klontjes worden gevormd.
Je vult het reservoir van de Baby Brezza met voldoende water en je zorgt ervoor dat er voldoende melkpoeder in de opbergruimte aanwezig is. Je hoeft niets te meten of te wegen. Als er maar voldoende van beide aanwezig is. Vervolgens stel je de gewenste hoeveelheid cc in. De machine doet vervolgens het werk. Het water wordt gemixt met de poeder tot een klontvrije flesvoeding op lichaamstemperatuur.
Wij vroegen het Voedingscentrum naar hun mening over het apparaat.
Karin van Drongelen, senior Projectmanager van het Voedingscentrum:
‘Allereerst adviseren wij om iedere keer vers getapt kraanwater te gebruiken, dus liever niet het water uit het reservoir te gebruiken. Heel belangrijk is om de schoonmaakinstructies van de leverancier op te volgen. Zo voorkom je dat er vuil en dus eventuele bron van besmetting achterblijft in het apparaat.
Hoe weet het apparaat hoeveel melkpoeder er afgegeven moet worden? De maatschepjes verschillen toch per merk?
Karin: ‘De Baby Brezza heeft verschillende soorten settings, die per merk zuigelingenpoeder ingesteld kunnen worden. Je vertrouwt hierbij dan volledig op het apparaat. De vraag is dan wel hoe actueel dit altijd is.’
Wat is de mening van het Voedingscentrum over dit apparaat?
Karin: ‘Wij zouden het niet aanraden. De winst is minimaal vergeleken met onze aanbevolen methode en er moet goed gelet worden op hygiëne, schoonmaken en de juiste instelling. In een apparaat heb je niet altijd zicht op verborgen hoekjes waar toch vuil kan achterblijven. Verder is het erg belangrijk om de juiste instelling te kiezen. Dit is foutgevoelig, alhoewel het zelf tellen van het aantal schepjes natuurlijk ook fouten kan veroorzaken.’